Eric Rodwell fra 2009

Eric Rodwell

Erik Rodwell har siden tidlig 80-tall vært en av de beste bridgespillerne i USA. Sammen med Jeff Meckstroth har det blitt nok av titler, de er regnet som et av de aller, aller sterkeste makkerpar igjennom tidene. Siden 90-tallet har de vært fast inventar på det suksessrike lag NICKELL.

Jeg kom over et spill fra et Amerikansk mesterskap tilbake i 2009 hvor Rodwell fikk vist sine kvaliteter som spillefører, det tåler et gjensyn så da blir det slik i dag:

 

Som vi ser ble Rodwell spillefører i 6 ruter etter en spørresekvens. Kløver knekt i utspill fra vest gikk til kongen hos øst som vridde hjerter knekt til blindemanns konge.

Rodwell tok ut trumfen i tre runder, tok for kløver dame og fortsatte med hjerter til esset fulgt av kløver ess. Da øst var fri i kløver tredje gang og begge motspillere fulgte når Rodwell stjal en hjerter i neste stikk begynte fordelingen å vise seg frem.

Rodwell kunne se at vest nå hadde fordelingen 2-3-2-6 eller 1-4-2-6. For å vinne kontrakten var det derfor beste sjanse å spille på 2-3-2-6 og skvise øst i hjerter og spar!

Posisjonen var denne

 

Nå tok Rodwell sin siste trumf og kastet en spar fra blindemann, hva skulle øst gjøre?

Kaster han en spar vinner Rodwell de siste stikkene i spar og kaster han hjerter 10 blir blindemanns hjerter 5 en vinner.

Flott spilt av Rodwell som nok en gang fikk vist at han forstår kortenes gang med å avstå fra den «vanlige» finessen og heller satset på skvisen mot øst.