Orlando | Klarer du motspillet i finalen?

Lag Zimmermann fra en annen triumf

Zimmermann møtte Lavazza til en spennende finale i åpent VM lag.  Fra første sesjon kommer dette motspillet hvor sponsor Zimmermann fikk vist frem om han tilhører eliten eller ikke

Se hva du ville gjort som SYD i denne posisjonen:

 

Nord spiller ut kløver 4 (fjerde høyeste) , du legger kongen og vest følger med kløver 2.

Hvordan kan du beite denne kontrakten, hvilket kort spiller du i neste stikk?


For å beite kontrakten skal motspillet hente 4 stikk til, hvordan skal dere få til det?

Hvis makker har spilt ut fra E kn femte er den enkle løsningen å spille tilbake en kløver, men hva om makker har spilt ut fra 4-kort farge, det betyr at han har E kn 9 eller E kn 6 på hånden. Da må vi ha et stikk utenom kløveren for å beite kontrakten, er det mulig da?

Ut fra meldingene kan vest gjerne ha en hånd på 7-8 poeng, i så fall er det god plass for at makker kan ha esset i hjerter eller spar ved siden av kløverfargen.

Men det som er viktig er at du som syd kun har ett inntak. Det må du bruke riktig, altså må du spille KLØVER 10 for å sikre 3-stikk i kløver hvis makker har Ekn9, har makker 5-kort kløver spiller det ingen rolle.

Kløver 10 var viktig, kortene så ut som dette

 

Dessverre valgte Zimmermann å spille liten kløver tilbake og da kom Multon inn på kløver 9, men han kunne ikke gjøre annet enn å ta sine to ess når ruterfargen var så gunstig plassert for spillefører.

I lukket rom spilte DUBOIN kløver 10 tilbake og kunne notere en beit. Det var vel rett og slett klasseforskjellen på en ekte verdensmester og en som har leid inn de beste til å vinne.