Enkel spilleføring i storeslem?

AV og til kan det være enklere å se løsningen på mange stikk når man har meldt ut kortene og må lete etter stikkene enn når man har stoppet på lavere nivå og ikke har det samme presset på seg.

På dette spillet var det nettopp dette som skjedde, mange fikk bare 12 stikk i lilleslem, men du har altså meldt deg helt opp til storeslem, se bare her

 

Helt umulig synes det ikke å prøve seg på 13 stikk, utspillet fra vest er hjerter 2, øst bruker nieren og du vinner med kongen.

Hva er din videre plan?

 


La oss ta en opptelling av antall stikk. Fire i spar, fem i hjerter, ett i ruter og ett i kløver gir bare 11 stikk, altså er vi to stikk bak meldt antall.

Løsningen blir å ta en titt på stjelinger i ruter. Hvis vi kan stjele to ruter på hånden blir det akkurat nok stikk. Vi tar for ruter ess fult av hjerter til esset, vest kaster en ruter. En liten ruter går til trumf på hånden før en liten spar til damen setter opp enda en ruter til stjeling, heldigvis følger både øst og vest.

Nå følger en kløver til esset før trumf dame tar ut den siste trumfen hos øst.

Spar til esset blir så fulgt av spar konge og spar knekt hvorpå blindemanns kløver og siste ruter forsvinner. Dermed vinner blindemann de to siste stikkene på sine trumf og kontrakten ble vunnet.  Spillet så ut som dette

Elementært ville kanskje Watson sagt, men selv om dette ikke var en prøve for eksperten kan den like fult være fin å se for den litt utrente klubbspilleren.