Patton | Uppercut sikret hjemgang mot 5-0 sits i trumf

Denne spilleføringen hadde jeg egentlig gitt opp, men så dukket det opp en liten mulighet som heldigvis ikke ble oversett.

Som vi ser av meldingene kom vi ikke veldig godt ut av dette. Motparten ville ikke fått noe dreis på sin kontrakt, vi skulle latt de får spille den til doblet takst. Men ikke unaturlig ble den 6-kortfargen hentet frem av syd.

Spar ess i utspill vant første stikk. Det var ikke så lett for vest, men han burde nok vridd hjerter. Aktuelt så fortsatte han med en liten spar som jeg vant med damen.

Jeg valgte nå å spille på en sleip variant da jeg fortsatte med ruter 6, håpet var at vest la liten fra KDxx, men dessverre kunne øst stikke blindemanns nier med kongen. Kløver kom i vri og nå forsvant det meste av håp da vest kastet en ruter!

Dette ser da unektelig ut som det kan bli vanskelig. Men så er det slik at man ikke skal gi opp. Det var en liten mulighet for hjemgang hvis øst ikke fulgte godt nok med i motspillet. Jeg fortsatte med ruter ess og spar til stjeling. Hjerter konge, hjerter til esset og ruter til stjeling.

Posisjonen var blitt denne

Kløver til esset ble fulgt av ruter fra nord og øst kunne velge om han ville trumfe høyt eller lavt. Han valgte å trumfe med knekten, men da kastet jeg bare hjerteren fra hånden og trumf 10 var blitt til det niende stikket for hjemgang.

Den rutinerte leser ser øst burde trumfet høyt tidligere og på den måten sikret beiten ved at jeg i syd blir innspilt i sluttposisjonen og må gi han på D9. Men slike spill er vanskelig å lese, det var helt naturlig å kaste hjerteren da det så ut som han skulle få de kløverstikkene uansett.

Slik kortene sitter var det mulig å vinne kontrakten ved å spille hjerter fra blindemann i fjerde stikk. Øst må splitte D kn i hjerter og nå kan det oppstå en spennende posisjon ved å fortsette med ruter til knekten. Men det var skrivebordsbridge når vi ser alle kortene og umulig å få til i praksis.