Patton | En vill 6 hjerter fulgt av bortspill

Patton er en lagturnering som i praksis scores som Board a match. Det vil si at du har tre mulige scorer pr spill; 2 for vunnet spill, 1 for uavgjort og 0 for tapt spill. Det ligger også en VP tabell som gis utfra en beregning av totalscore, men for at den skal bli noe annet enn 3-3 eller 4-2 må det ene laget vinne kampen med mer enn halvparten av totalscoren i margin!

Fra turneringen kommer dette spillet hvor det følges veldig urettferdig helt til spillefører gikk seg vekk i en slemkontrakt han burde vunnet

 

Meldingene var litt over «stokk og stein» så med mine to ess og D986 i trumf hadde jeg ikke troen på 12 stikk for motparten, en dobling virket veldig naturlig.

Kløver i utspill hadde kanskje gitt spillefører en krevende oppgave, men valget falt på den umeldte fargen – ruter ess som blindemann trumfet.

Kløver til kongen ble så fulgt av hjerter til tieren og hjerter ess. Spillefører trodde ikke kløverfargen var fordelt 3-3 så han lot spar konge seile i neste stikk, lettet kunne jeg ta for esset og noterte en beit.

Jeg tror det er bedre teknikk å spille på 3-3 i kløver eller 4-kort kløver sammen med spar ess. Den som har doblet kontrakten har vel damen fjerde i trumf eller de to essene. Jeg ville derfor i stedet spilt hjerter ess fulgt av hjerter 10 som løper til damen.

Kløver i retur vinnes på hånden og nå tas de røde stikkene til buns. Blindemann holder spar konge og Ex i kløver. På hånden sitter du igjen med Kxx i kløver.

Denne gangen var kløveren 3-3 og du lykkes, men som nevnt vil det også lykkes hvis kløver lengden er sammen med spar ess.

I vår kamp meldte begge bord 6 hjerter og begge spilleførere gikk beit etter ruter ess i utspill.