NM Monrad PAR | En morsom sluttposisjon

Øyvind Lorentsen

Paul Otto Johnsen og Øyvind Lorentsen fra Søgne Bridgeklubb fikk ikke helt dreisen på NM Monrad PAR, men på dette spillet kom Øyvind i opp i en morsom sluttposisjon han løste perfekt.

Se bare her

Vest var i det kreative hjørnet og startet motspillet med ruter 4. Øyvind tenkte vel ikke tanken på at det var fra E kn 4 så han ba om liten fra blindemann og stakk åtteren fra øst med damen.

Nå fulgte en liten spar til knekt og dame som øst lot beholde stikket. Spar 10 fikk også beholde stikket før en kløver gikk til kongen. Kløver til knekten gikk bra og da alle fulgte på kløver ess begynte dette å se bra ut.

Øyvind tok også for hjerter ess før den siste kløveren ble spilt fra blindemann og nå valgte øst å trumfe med ESSET, Øyvind kastet en ruter fra hånden. Øst var helt sikker på at Øyvind hadde ruter ess så han spilte bare en ny trumf som gikk til blindemann.

Posisjonen var blitt denne

Øyvind fridde seg med en liten ruter fra nord som gikk til kongen på hånden og esset hos vest. Men hva skulle vest spille tilbake?

Hjerter fra kongen løser den fargen og ruter fra knekten var heller ikke noe bedre!

11 stikk ga selvsagt Øyvind en toppnotering etter et spill fult av tapte muligheter for motspillet fulgt av en perfekt løst sluttposisjon.