NM Monrad PAR | Per Elvin med lurendreier motspill

Per Elvin Pedersen er en rutinert bridgespiller med flere NM finaler på merittlisten og spill i 1. og 2.-divisjon.

Du skal få gleden av å være spillefører mot Per Elvin, la oss se om du er med på notene eller om det er Per Elvin som står igjen som vinner.

5 ruter var en rimelig melding, men når vi ser kortene kan det vel bli en liten utfordring.

Per Elvin Pedersen starter motspillet med kløver konge fra vests hånd, den vinner stikket. I annet stikk fortsetter han med hjerter knekt som løper til ditt ess.

Hvordan ser du for deg at dette er fordelt for at du skal vinne din kontrakt?

I utgangspunktet var det vel D kn doubleton i hjerter som var vinnervarianten, men da Per Elvin spilte tilbake knekten var det all grunn til å ta en gjennomgang av mulighetene.

Kunne han ha snudd knekten fra kn 9 eller skal du holde deg til opprinnelig plan?

Hvis han har snudd fra kn 9 kan du fange nieren ved å spille tieren fra blindemann og på den måten trylle vekk hjertertaperen.

Asbjørn Skramstad er en rutinert spillefører, han valgte å gå for den løsningen. Han tok ut trumfen i to runder før han ba om hjerter 10. Nestemann fulgte lavt og nå la Asbjørn liten.

Spent tittet han på Per Elvin, men akk damen kom på.

Per Elvin hadde gitt han en «loosing optin» på glimrende vis ved å snu hjerter knekt i annet stikk. Kortene så ut som dette

Per Elvin hentet selvsagt spar ess og noterte en beit for toppscore.

Et flott motspill av Per Elvin som skapte en illusjon det var fristende å prøve.

1 Comment

  1. Jeg tenker umiddelbart at opprinnelig plan er å satse på at MTH har J10(x) i spar, med QJ blokk i hjerter som en liten tilleggsvariant.

    Samtidig må man som spillefører huske at Per Elvin er en såpass god spiller at det neppe kommer noen knekt i skift fra J9 blokk der 🙂

Kommentarer er lukket.