Ungdoms-VM | europamestrene melder fin slem

Kjensli, Sjødal, Austad og Brogeland

Sofie Sjødal – Agnethe Hansen Kjensli gledet alle norske hjerter da de vant EM par for jenter-junior i sommer. Nå retter vi blikket mot VM hvor jentene også stiller med medalje i blikket for Norge.

Dette spillet er hentet fra den innledende round-robin i kampen mellom Norge og England. En kamp som ble en jevn affære.

England stoppet i 4 spar ved det andre bordet, men våre jenter meldte seg lett opp til 6 spar. Slik kortene sitter er faktisk storeslem en fair kontrakt. Men lilleslem var mer enn godt nok i dette oppgjøret.

Det var en fin meldesekvens jentene hentet frem hvor de via cue-bids fant ut av antall ess, trumf dame og kløver konge. Kjensli hadde vel en mistanke om at det var spill for storeslem, men kunne ikke vite det sikkert. Det var en fornuftig avgjørelse å stoppe i 6 spar.

Ruter konge i utspill vant Sjødal med esset. Hun sikret seg nå kontrakten ved å ta ut trumfen og det endte med en taper i ruter til slutt.

For å vinne 13 stikk måtte hun spilt hjerter ess, hjerter til stjeling. Spar ess, spar til kongen og hjerter til stjeling. Nå kan hun ta ut trumfen og kløver ess er overgangen til å hente den godspilte hjerterfargen.  

 

Følg Ungdoms-VM på hjemmesiden

 

Her kan du lese NBFs mesterskapsblogg