NM MIX LAG | Jeg er glad jeg ikke hadde Ivar Anfinsen som motspiller på det spillet

Ivar Anfinsen

Fra den tredje kampen i NM MIX LAG kommer dette spillet hvor du får testet dine evner som spillefører, la oss se om du finner løsningen eller det blir beit

 

Ved de fleste bord ble SYD spillefører i 6 spar, meldingene du her ser er slik jeg og min makker meldte kortene.

Trumf kommer i utspill fra vest som øst følger på, hvordan ville du planlagt spilleføringen?

 


Jeg stakk på hånden, tok for kløver ess og trumfet en kløver. Trumf til knekten fulgte begge motspillere på og jeg fortsatte med nok en kløver til stjeling, men denne gangen kastet øst en ruter.

For å undersøke nærmere fordeling tok jeg nå også for ess og konge i ruter, damen falt fra vest.

Nå kunne jeg tekke opp vest med fordelingen 2-2-2-7 eller 2-1-3-7. Er det alltid slik at vi spiller ut singleton mot slem, eller kan vest ha singleton hjerter uten å spille den ut?

Hva var beste odds å spille hjerteren på?

Hvis vest har singleton må jeg starte med LITEN HJERTER fra hånden. Har han Kongen får jeg resten for hjemgang, men kommer ni eller knekt på stikker jeg denne før jeg trumfer en ruter hos nord og tar finessen igjennom øst på hjemveien.

 


Men la oss heller ta en titt på et annet bord hvor spillefører Anna Maria Malinowski spilte likt. Hun fortsatte også med liten hjerter fra hånden etter å ha eliminert på samme måte, Ivar Anfinsen i vest fulgte med nieren og øst stakk blindemanns tiere med knekten.  

Ruter i retur kastet vest en kløver på og blindemann trumfet. Nå følger hjerter dame hvorpå øst selvsagt legger liten.

Tar du finessen eller tror du vest har lagt nieren fra K 9?


Spillefører trodde selvsagt nieren i hjerter var singleton og seilte damen, men da kunne Ivar Anfinsen i vest blunke idet han tryllet frem hjerter konge og noterte en beit.

Kortene så ut som dette

 

Den gamle ringreven Ivar Anfinsen hadde selvsagt sett posisjonen og skjønte det var eneste beitesjansen hvis kortene var akkurat som dette.

Rett og slett imporende, et flott motspill av Ivar.

Da jeg spurte Ivar om spillet i etterkant bare vinket han det vekk, helt standard! Var en enkle kommentar, han syntes ikke det var noe å skrive om.

Så tilbake til mitt bord, jeg var vel også på full fart til å gå beit. Men jeg var heldig, vest stakk opp med kongen da jeg spilte den lille hjerteren. Dermed kunne jeg notere hjemgang for buttspill i vår kamp.

Jeg er glad jeg ikke hadde Ivar Anfinsen som motspiller på det spillet!