Spingold | Fint motspill av Boye og Espen

DIAMOND møtte et sterkt lag i sin andre utslagsrunde av Spingold. Før siste sesjon ledet de med 3 imp, den ble vunnet etter solid spilling fra gutta som møtte det Engelske makkerparet Hydes-Paske.

Dette motspillet synes jeg var bra

 

Boye valgte en ruter i utspill, det satte spillefører i direkte problemer. På grunn av overganger ønsket han ikke å ta sjansen på en finesse, men stakk med ruter ess for å spille hjerter konge. Boye vant med esset og spilte nok en ruter til kongen hos spillefører.

Hjerter til damen ble så fulgt av kløver knekt som Boye lasjerte.

Posisjonen var blitt denne.

Spillefører har vunnet to stikk i ruter, ett i hjerter og ett i kløver. Han ser ned på tre stikk i hjerter og kløver ess, altså må han hente det niende på finessen i kløver eller at blindemanns ruter/spar kombinasjon er god nok for stikk.

For å vinne kontrakten må spillefører nå fortsette med kløver til ESSET, ta hjerterstikkene og spille spar mot kongen.

Men naturligvis prøvde spillefører seg med kløver til damen. Da var tiden inne for kløver konge. Boye fortsatte så med ruter dame og ruter. Blindemann kom inn på ruter knekt, men måtte spille spar fra kongen. Espen stakk opp med damen og spilte ny spar til esset hos Boye som sikret beiten.

I lukket rom vant Diamond 3 NT spilt fra vests hånd etter ruter 10 i utspill, det ga 12 imp i protokollen og kampen ble vunnet med 18 imps margin.