Yeh Bros Cup | Helgemo-Helness med suksess

Bauke Muller

Yeh Bros Cup er en av de virkelig store pengeturneringene i verden med hele 300 000 USD i premiepotten. Dette har selvsagt trukket lag med mange av verdens beste bridgespillere til startstreken.

Lag Monaco med Helgemo-Helness har så langt gjort sine saker bra og slo Kina i første cupkamp, Nederland ble passert i neste cupkamp og nå venter et Amerikansk lag i neste oppgjør.  

Slik jeg forstår reglene spilles turneringen med to serier. En hvor de «ubeseirete» kjemper om en direkte finaleplass, den neste for de som har tapt en kamp hvor de kan kjempe seg tilbake men må da ta en litt lengre vei frem til finalen.

Les mer om turneringen, bulletiner og resultater på hjemmesiden

Fra oppgjøret mellom Monaco og Nederland kom dette spillet hvor det var ting å lære for de fleste av oss.

 

Helgemos utspill var spar konge. Her ser vi vi Tor Helness har et vanskelig valg i hva han skal følge med på østs kort. Tieren vil gi spillefører et stikk om han stikker med esset og finesser nieren igjennom Tor etterpå. Mens den lille sparen vil forlede Geir til å fortsette med spar når spillefører lasjerer.

Det siste ville ikke Tor ha noe av, han la tieren i normalt tempo. Spillefører kjente ikke igjen kortene på baksiden så han lasjerte. Geir vridde en liten hjerter til konge. Kløver 10 ble så spilt til damen og kongen før hjerter dame brakte blindemann inn på esset.

Nå var Muller ved et viktig veiskille, hvilken hest skulle han satse på?

Muller har vunnet internasjonale medaljer siden tidlig 90-tall og er en av verdens beste spillere. Han leste kortene riktig og fortsatte med en kløver til nieren. Kløver ess kastet han en spar på fulgt av nok en kløver til stjeling. Spar til esset ble så fulgt av spar til stjeling.

Ruter ess var det åttende stikket og de to høyeste trumfene på hånden kunne selv ikke Helgemo-Helness nekte han. 10 stikk ga Nederland 12 imp da samme kontrakt gikk en beit ved det andre bordet etter at nord ble spillefører og spar 10 ble spilt ut.