Marit Sveaas IBT | Jeg bomma spilleføringen

Vel halvspilt i turneringen kom dette spillet opp hvor jeg kanskje ikke var skarp nok i analysen. Det er ganske typisk at man får en periode i en slik turneringen hvor noen varianter blir oversett.

La oss se om du er skarpere enn hva jeg var

 

Som du ser ble SYD spillefører i 5 ruter. Østs redobling fortalte om 8 hp+ og normalt 2-kort hjerter i støtte.

Hjerter konge blir spilt ut fra vest, hvordan ville du planlagt spilleføringen?


Jeg tenkte det var en fair sjanse å spille på at vest, som har meldt inn, har en av de sorte honnørene. Dette løste jeg ved å ta for hjerter ess fulgt av spar til kongen. Hvis den taper til esset kan jeg trumfe to spar på hånden for å se om damen satt tredje hos vest før jeg to ganger spiller kløver til finesse. Nå vinner jeg hvis øst har spar ess, kløver konge, kløver dame eller spar dame tredje. Ganske gode odds, ikke sant?

Vel, det var ikke medisinen denne gang. Kortene så ut som dette

 

Øst vant med spar ess og fridde seg med hjerter som jeg trumfet. To runder ruter ble så fulgt av kløver til knekt og dame. En liten spar fra øst ble trumfet på hånden før jeg stjal en hjerter hos nord. En liten spar til stjeling brakte ikke damen på banen og jeg måtte avslutte med å ta trumfen som presset vest om han hadde kløverhonnørene sammen med hjerteren. Det fungerte ikke og jeg måtte notere en beit.

Løsningen var egentlig vel så enkel. Jeg skulle vunnet utspillet. Trumfet en hjerter fulgt av ruter til esset. Når den fargen er fordelt 2-1 tar du også for ruter konge før du spiller kløver til knekten.

Øst kan ta stikket for kongen eller damen i kløver, men har bare sorte kort igjen og må enten spille spar opp til K kn hos blindemann eller kløver opp i finessen. Begge løsninger gir det ellevte stikket og hjemgang.

Jeg mitt dumme nek måtte notere en beit etter å ha tenkt alt for avansert.