Islands lagmesterskap | stamp over stampen?

Personlig synes jeg dette er en av de vanskeligste meldsituasjonene i bridge.  Begge makkerpar melder og vi passerer utgangsnivå. Spørsmålet er hvem er det som stamper og har du til en ekstra melding eller ikke.

Dette spillet har jeg hentet fra det islandske lagmesterskapet, hvor spørsmålet meldte seg på sleminvå, skal du stampe eller er det motparten som stamper over deg?

Som vi ser står det utgang begge himmelretninger. NS vinner 10 stikk i hjerter og ØV vinner 11 stikk i ruter! Det er slike spill som gir god uttelling i imp-protokollen.

Men i det Islandske lagmesterskapet ble det ikke utgang begge veier, det ble beit begge veier. Meldingene gikk som dette

 

Som vi ser stampet NS i lukket rom i 5hjerter, da ØV lot seg presse til 6 ruter valgte NS riktig da de doblet og hentet en beit for 200 i score.

I lukket rom derimot ble det en litt annen struktur på meldingene da nord udisiplinert stampet direkte over 5 ruter. Øst meldte naturligvis 6 ruter og nå følte syd seg litt i klemma med alle honnørene i hjerter og ekstra fordeling. Han lot seg presse til å stampe, eller kunne det være at det var 12 stikk i hjerterkontrakt?

Utfallet ble feil da motspillet hentet to beit for 300 og 11 imp.

Det er tette avgjørelser, men selv nå da det «bare» var småbeiter i kontraktene ble det hele 11 imp i utbetaling. Det er bare å øve på kompetitive meldeposisjoner på 6-trinnet til neste gang!