EM 2018 | Det åpne norske laget med tøft program

6-16 juni er datoene hvor den interesserte bridgespiller i Norge blir bundet til skjermen for å følge våre landslag i jakten på VM-billett og EM medaljer.

Hjemmesiden for mesterskapet kan du lese HER

Som spiller på det åpne laget er jeg optimist. Vi har et av verdens mest respekterte makkerpar i Brogeland-Lindqvist, rutinen til Terje Aa og Ulf Tundal er alene nok til å skremme de fleste motspillere selv om de spiller med mindre meriterte spillere enn seg selv. Jeg håper 2018 skal være mesterskapet hvor Norge spiller seg tilbake til toppen i Europamesterskapet.

Veteranklassen ser også solid ut. Brødrene Stabell tror jeg vil markere seg som et av Europas sterkeste veteranpar. Brødrene Mæsel kan med sin stødige spilling være den veggen laget trenger. Bakke-Marstrander er mindre samspilte, men har enda større potensiale i å skape gode spill. Jeg har trua.

På damelaget har vi rutinerte spillere og samspilte makkerpar. Jeg mener laget skal spille seg inn til VM plass, og med marginene på sin side er de i medaljekampen.

Trekningen ble nylig publisert. Det var spenning knyttet til om Israel ville stille lag. Flere har hørt om problemene i uttaksturneringen hvor et makkerpar med et tvilsomt rykte vant. Dette medførte en boikott fra andre par, men nå stiller Israel med et lag uten det omstridte makkerparet. Det blir spennende å høre mer om prosessen før den avgjørelsen.

Det blir spennende å følge alle våre lag i mesterskapet. Jeg har sett nærmere på trekningen for det åpne laget og gjort noen vurderinger samt kategorisert lagene hvor A = medaljekandidat, B=outsider)

 

 Som dere ser får Norge en krevende avslutning på mesterskapet. «trekningen» har gitt oss de kanskje sterkeste motstanderne på de fire siste kampene!

Men det er ingen grunn til å fortvile, kanskje har Norge avgjort mesterskapet før siste spilledag!

For å gi et lite bakteppe på Norges statistikk i EM har jeg sammenstilt resultatene fra 1997 til 2016. Her kan dere se hvilke nasjoner Norge har hatt best resultater imot og hvem som har vært den tøffeste motstanderen.

Norsk EM Statistikk 97-16

En liten oppsummering ser ut som dette

 

På 354 EM kamper har Norge vunnet 62 %.  De siste mesterskapene har andelen «store» seiere vært for lav og andelen «store» tap vært for høy. Laget har vunnet like mange kamper, men har variert for mye i resultatene.

I snitt har Norge scoret 48 imp pr kamp, mens motspillerne har vunnet 36 IMP.

Det største tapet kom i 2004 da Finland slo oss 84-1!

Den største seieren kom mot samme nasjon i 2001 da Norge vant 101-4!