Spilleprøve | For turneringsspilleren

Denne gangen kommer det et spill som setter deg på en liten prøve, ikke umulig, men du skal ha et blikk for kortenes gang for å se løsningen.

Vest spiller ut ruter konge og vrir til hjerter 5 i neste stikk, liten fra blindemann vinner øst med kongen og følger opp med hjerter 2 til knekt, dame og ess.

Spar til ess er neste trekk, men vest kaster en ruter!

Det betyr at du er i trøbbel. En taper i hjerter, en i ruter og nå en i spar foruten den du ser ut til å ha i kløver betyr at du kan gå beit.

Har du et mottrekk?

 


Som alltid er det muligheter. Hvis kløver konge er singleton vil du løse floken. Men den beste løsningen er å spille LITEN kløver til damen.

Du vet finessen i spar går bare du kommer inn hos blindemann. Ved å spille liten til damen kommer du enten inn på damen eller knekten hvis kløveren er fordelt 3-2.

Denne gang var det medisin, kortene så ut som dette

 

Du ordnet vel den biffen ganske greit?

3 Comments

  1. Det var vel litt unøyaktig spilt av oss. Vi burde røffet en ruter mellomhøyt inne på hj A, i fall trumfen sitter jevnt og kløveren litt surt. Hvis begge følger på spar A i neste stikk fortsetter vi med 2 runder til, hvor vi vinner 3. runde i bordet. Nå får vi eliminert hjerteren, før vi spiller liten kløver til dama. Hvis vest har startet med singel 7, 9 eller T så er øst innspilt om han stikker. Hvis dama beholder stikket så spill

  2. Det var vel litt unøyaktig spilt av oss. Vi burde røffet en ruter mellomhøyt inne på hj A, i fall trumfen sitter jevnt og kløveren litt surt. Hvis begge følger på spar A i neste stikk fortsetter vi med 2 runder til, hvor vi vinner 3. runde i bordet. Nå får vi eliminert hjerteren, før vi spiller liten kløver til dama. Hvis vest har startet med singel 7, 9 eller T så er øst innspilt om han stikker. Hvis dama beholder stikket så spiller vi liten kløver fra bordet i neste stikk. Om øst følger farge dukker vi, og han er igjen innspilt om han startet med 4.

    • Av og til er selv en trippel norgesmester unøyaktig 🙂 men enig det tar seg best ut med tett spilling

Kommentarer er lukket.