En storeslem-katastrofe fra Island

Jon Baldursson (til venstre) meldte og vant 6 spar

Det Islandske lagmesterskapet ble arrangert i april. Det er spennende å følge for det er et stort innslag av sterke kløversystemer, gjerne basert på Ice-Relay som har litt andre prinsipper enn vi er vant til her til lands.

Les mer på hjemmesiden HER

Men på dette spillet ble det en aldri så liten katastrofe, jeg aner ikke hva meldingene betyr, men sluttkontrakten var alt annet enn lur.

Jeg tipper 2NT fortalte om en kravhånd med 2-farger, 3kløver spurte og 3 ruter fortalte om spar og kløver. Da Nord preffer til 3 spar ble sikkert hoppet til 5 ruter «exclusion RKC», men herfra synes det som det ble noe feil i svaret slik at syd trodde nord svarte ett ess. Slik var det ikke og kontrakten ble selvsagt doblet.

Vest var heldig og slapp å spille ut. Men en hjertertaper kunne ikke spillefører løpe ifra, en beit ga 200 til ØV.

Ved det andre bordet åpnet nord mer naturlig med svake to hjerter, det var ikke så lett å melde syds hånd etter en slik åpning, men det ble en praktisk 6 spar som sluttkontrakt. Den ble lett vunnet og 1430 ga 17 imp i protokollen.

Kanskje du skal prøve deg sammen med makker hvordan dere melder en slik hånd etter 2 hjerter i åpning?