2 kløver X NS vs 2 kløver XX ØV på samme spill!

Sementa - Italia

Det høres utrolig ut, men fra en treningskamp mellom Italia og Frankrike som oppkjøring til sommerens EM dukket dette opp.

Italia ble spillefører ved begge bord, den ene spilte 2 kløver doblet av nord den andre prøvde seg på 2 kløver redoblet av øst!

Se bare her

 

Som vi ser benyttet det franske paret ØV et system hvor man kunne åpne vests hånd med 1 ruter. Jeg antar det enten er naturlig eller en balansert hånd, alternativt var det etter sterk kløver. Nå hadde Sementa en naturlig innmelding med sin fine kløverfarge. Da øst kunne doble opp igjen var vest fornøyd og spilte motspill mot 2 kløver doblet.

Motspillet kunne tatt 4 beiter for 800, men etter tre ganger hjerter i utspill fikk Sementa redusert dette til 3 beit for 500 til ØV. Fortsatt et ok resultat for ØV som knapt har spill for utgang.

Vel slik var det ikke, fra det andre bordet ble det også svung i meldingene. Se bare her

 

Etter grand åpningen doblet selvsagt Bessis stayman med sin solide farge. Donati redoblet uredd og nå var rutinerte Duboin enda mer kald da han sto med tross få kløver.

Etter dette var kortene plassert og Duboin snellet greit hjem 9 stikk for 760 i protokollen. Omregnet til IMP betydde det 6 imp til Italia!

Det må vi si var billig tatt de store scorene i betraktning!