NM LAG | Det dyreste spillet i lagfinalen

Fra Ramakampen mellom Sunndalsøra og Bergen

Dette spillet var det god fart i fra den siste halvrunden i lagfinalen. Spillet sikret Bergen sølv og svingte ikke mindre enn 28 IMP!

Det ble en skikkelig katastrofe for mitt lag, slev om vi fikk inn beit på et spill hvor motparten kunne spilt slem, tapte vi 14 imp på spillet!

Se bare her

Motparten har åpenbart hatt en meldemisforståelse. Du ser 3 kløver ikke kan gi mange stikk med motparten i sonen og skal vel bare si pass og hente de hundrelappene du kan få.

Men den aktuelle ville det annerledes og ble grådig, meldingsforløpet gikk som dette

 

 Det ble ikke særlig bra, kortene så ut som dette

 

Nord hadde ment 3 kløver som overføring til ruter og var rask til å ta ut i ruter da doblingen falt. Hvorfor den neste dobling kom på er heller ikke særlig enkelt å forstå, men slik bel det.

Kontrakten gikk selvsagt hjem og katastrofen var et faktum. ØV har spill for 6 kløver og dobler hjem delkontrakt til NS!

Men det var ikke over, i åpent rom gikk meldingene som dette

 

Også her var ØV på bærtur. Vest skulle selvsagt meldt 4 kløver over 3 NT hvis han ønsket å slem invitere, da hadde de kanskje funnet kløverkontrakten, men nå var det naturlig for øst å passe ned 4 NT.

Syd fant ruter i utspill og det hele endte med 3 beit og 150 til NS!

Et solid pluss-spill skulle man tro, men akk det ble 14 imp ut!

Hadde 3 kløver blitt passet ned i lukket rom ville kontrakten gått 800 i beit, det ville gitt Sunndalsøra 14 imp i stedet!