NM LAG | Magne Eide lurte makkeren og hentet imp fra oss!

Magne Eide

Når du er finalist i NM LAG må du tåle at spill som dette kommer på trykk. Magne Eide smilte godt da han ruslet fra bordet i siste kamp etter å ha tatt innersvingen på oss i dette spillet

Som vi ser gikk det litt over styr i meldeboksen for det dyktige Bergensparet Sven Olai Høyland – Magne Eide. Magne doblet opp igjen for å vise en maksimums svake to åpning, men han glemte at det var et sterkt alternativ for Multi-åpningen. Sven Olai tolket selvsagt doblingen som 20-22 grand og fikk ambisjoner om slem.

Utfordringen for Sven-Olai var om det lå to tapere i ruter. Han valgte derfor å hoppe direkte til 5 spar som sleminvitt hvor han håpet makkeren løftet med kontroll i ruter!

Men så var det dette med kartet og terrenget. Det gikk pass rundt og ruter 4 i utspill vant vest med esset. Han vridde kløver konge til esset hos nord, jeg fulgte noe sløvt med kløver 2 (burde fulgt med knekten).

Hjerter 10 gikk så til knekt, dame og ess før nok en kløver ble stukket med damen.

Sven Olai hadde selvsagt ikke kommet så langt på dette spillet for å feile, han gjettet riktig da han fortsatte med spar ess og spar til knekten!

Dermed kunne han hente resten av stikkene og notere hele 11 stikk etter en litt skjønne, men ganske voldsomme meldemisforståelsen.

VI burde beitet kontrakten ved enten å lasjere hjerter eller spille mer ruter som presser blindemann til å stjele med tieren. Dette stoppe rovergangene og vil ikke gi Sven Olai muligheten til å vinne kontrakten.

Men en god historie ble det!