NM LAG | Spiller du motspill på 1-trinnet med 8-kort majorfarge på si?

Thomas Charlsen

Jeg har et par grunnregler i bridge. Jeg dobler ikke delkontrakter uten trumf og når jeg har 8-kort farger skal de normalt være trumf!

Fra NM Lags første kamp har jeg hentet dette spillet hvor landslagsspiller Thomas Charlsen brøyt alle læresetninger. Lasse Aaseng kom bort til meg og forlangte at dette spillet kom på trykk, han er enda fornærmet etter at jeg lanserte en melding av han i seriemesterskapet som årets dummeste, han mente denne var i samme kategori, jeg er ikke uenig! 

La oss se nærmere på kortene, du inntar Charlsens plass i vest og ser ned på ess, konge, knekt og ti åttende i hjerter:

 

Noen åpner vel med 4 hjerter, men jeg kan forstå at håndens oppleves litt «sterk» for den åpningen. 1 hjerter slipper motparten til, men det lar deg samtidig finne frem til slem om makker har de riktige kortene.

Spørsmålet er hva melder du i denne posisjonen?

Nok en gang vil jeg si brorparten av de bridgespillere jeg kjenner ville hoppet til 4 hjerter. Du har 8-kort farge i major og da skal det være trumf. Motspill på 1-trinnet er rett og slett ikke et alternativ?

Vel, Thomas Charlsen ville det annerledes da han meldte PASS på 1 spar doblet!

Jeg må si jeg er mildt sjokkert over vurderingen, det kan selvsagt være at makker har noen granater og at det kan være noen sonebeiter her, men dette blir for høy risiko for min smak. 

Kortene så ut som dette

Aktuelt sett så klarte motspillet å hente en beit, men dessverre var ikke 200 nok da 4 hjerter lett gikk hjem med 11 stikk for 450.

Åpner du med 4 hjerter dobler syd opplysende med pass rundt, da noterer du sågar +690!

Lasse Aaseng mener dette kvalifiserer til prisen for årets dummeste melding, hva mener du kjære leser?