Spring Fours | Brogeland-Lindqvist blinket toppkontrakt

Espen og Boye

Brogeland-Lindqvist er selvsagt leid inn til å kjempe om gull i de større lagturneringene. For tiden arrangeres tradisjonsrike Spring Fours i England og der spiller gutta for lag GILLIS.

Les mer om turneringen HER

Fra semifinalen mot et sterkt Irsk lag har jeg hentet dette spillet hvor enkel, men god meldeteknikk førte frem. Kanskje noe å lære for flere av oss?

 

Espen valgte å åpne med 1 kløver på sin svært honnørrike hånd. Det er kjent og god taktikk blant toppspillere å starte på 1-trinnet med 2- og 3-farge hender. Det gir bedre flyt i meldingene. Selv om det er en viss risiko for rund-pass hvor man kan ha spill for utgang, er oppsiden så stor at man er villig til å ta den sjansen.

Nøkkelmeldingen her var Boyes 2 NT som er en konvensjonell melding. I disse posisjonen betyr det at man har to mulige steder å spille. Øst kan gjerne ha en sterk hånd uten 4-kort ruter, og da ville det vært riktig og spilt kløver kontrakt.

Men denne gangen traff meldingen Espen perfekt da han kunne kreve med 3 hjerter fulgt av hopp til 5 ruter.

Kontrakten var selvsagt ikke noe problem å spille hjem etter to runder hjerter i utspill til trumf fulgte ess-konge i trumf, kløver til damen og hjerter til stjeling.

Syd fikk for trumf dame, men kunne ikke nekte hjemgang.

Spillet gikk ut da motspillerne også meldte 5 ruter ved det andre bordet.