KM Par | Norsk fordelingskast ga hjemgang

Signaler i motspill må brukes med omhu. På dette spillet ga et «uskyldig» fordelingskast en mulighet for hjemgang.

Anledningen var KM PAR og posisjonen ble rett så festlig.

Ruter i utspill gikk til åtteren fra øst og tieren på hånden. Hjerter konge var neste trekk og den stakk øst med esset fulgt av ruter 2. Nå kunne jeg se at utspillet var fra 5-kort. Hvis vest har hjerter dame vil jeg være beit ved å legge i kongen. Vest tar da for esset og presser med ruter knekt som setter opp beiten i ruter. For å unngå dette la jeg bare fireren og vest kom inn på en liten ruter.

Kløver i neste stikk stakk jeg med kongen hos nord fulgt av hjerter knekt til damen fra øst, vest kastet spar 8!

Kløver 2 tilbake fra øst var neste prøve. Nå begynte det å se ut som øst kunne ha fordelingen 4-5-2-2. Men det så ganske tungt ut å nå frem til 9 stikk. Uansett det må prøves så jeg gikk opp med kløver ess fulgt av spar knekt, syveren fra vest og kongen fra nord, øst la fordeling med femmeren.

Da ble det en spennende posisjon, jeg hentet hjerterstikkene (kastet håndens spar seks) og posisjonen kom ned til denne

 

Øst var rigget for innspillet og jeg ba om SPAR 4 fra blindemann, øst kunne velge om den skulle vinne stikket eller om han skulle gå inn med tieren for så å spill tilbake til blindemanns finesse for hjemgang!

Når vi ser alle kortene var det selvsagt store muligheter med en annen spilleplan hvor fordelingskast fra motparten ikke var nødvendig, men det hele ble da litt morsomt når svakhetskastet fra vest og fordelingskastet fra øst var akkurat nok til å gi hjemgang.