NM LAG | BAK 1 knuste Lillehammer, blir favoritt i finalen

Hoftaniska hentet 1100 i beit ved å avgi en enkel melding - pass!

Den siste cupkampen i NM LAG ble en overbevisende seier for favorittene fra Bergen. Sluttsifrene ble 135-43.

Jeg snakket med en fornøyd Christian Bakke, det blir favorittstempel i finalen på den dyktige junioren. han fortalte om dette spillet som ga mange IMP i kassen, et par slike i finalen så kan det være det holder til nm tittel Christian! 

Her følger spillet forfattet av Christian: 

I kampen mellom BAK og Lillehammer fikk sydspillerne på begge bord følgende meldeproblem over 3hj:

 Hva ville du meldt som syd med disse kortene? 


Slik så hele spillet ut:

Begge østspillerne valgte noe ekspansivt å åpne med 3 hjerter med bare 6 dårlige hjerter, men til gjengjeld med 11 røde kort og det satte press på motparten.

 Ingeborg Andersen fra Lillehammer valgte å melde inn 3NT.

Vest spilte ut spar konge, til syds ess. Spillefører kan vinne kontrakten sin ved å fortsette med spar i stikk 2.Vest kan stikke med spar dame og godspille sparen sin. Da kan spillefører spille kløver til øst sitt ess, som må fri seg med en rød farge.Spillefører kan da ta sine røde stikk, og spille nord inn igjen i spar, som til slutt må gi spillefører to kløverstikk. Spillefører får da 2+3+2+2=9 stikk.

Det var riktig nok ikke så enkelt å finne frem til denne spilleføringen, selv om man har indikasjoner på at øst har en minorfarge som sidefarge. Spillefører valgte i stedet å prøve og godspille ruteren sin, men da kunne øst ta 3 ruterstikk, og det endte til slutt opp med 2 beit og +200 til BAK.

 Det spilte derimot liten rolle hvor mange stikk Ingeborg hadde fått i 3NT, for ved det andre bordet valgte Arild Rasmussen fra BAK å doble opplysende, og da kom det en rask pass fra Hoftaniska i nord. 

 Motspillet fikk med seg AK ruter, 2 ruter stjelinger, AKQ hjerter og spar ess for totalt 4 beit og +1100 til BAK, som dermed vant 16 IMPs på spillet.