Klinker du motspillet?

Ja nå kommer du i vinden, dette motspillet er kanskje enkelt eller er det en hake her?

Se om du er på alerten, det er lagkamp og du får lov til å møte redaktøren. 

Du starter motspillet med spar 6, knekten fra blindemann trekker fireren fra makker og kongen fra spillefører.

I stikk 2 følger syd opp med hjerter 10, nå tar du over.

Tid er penger, ess eller fire?


Her er det om å gjøre å tenke seg litt om. Du kan med rimelig sikkerhet konkludere med at motparten har funnet en 4-4 tilpasning. Det betyr at skulle makker ha hjerter dame han få på den uansett hva du gjør nå.

Men la oss titte litt nærmere på kortene. Hvis vi skal beite kontrakten må vi altså ta fire stikk. Vi har alt sett det ikke er stikk å hente i spar, det kan være to i hjerter, kanskje ett i ruter men mest sannsynlig ingen. Det betyr at vi må hente to eller tre stikk i kløver!

Kan dette haste da tenker du, ja det kan absolutt haste. Den aktuelle spilleren i vest la liten, men det ble feil da kortene så ut som dette

 

Jeg gikk opp med hjerter konge, kastet en kløver på spar ess og tok ess-konge i ruter. Damen falt og jeg fridde meg med en liten hjerter. Motspillerne vant to stikk i trumf og ett i kløver, men kunne ikke lengre nekte meg 10 stikk.

Hadde vest tenkt seg litt mer om hadde han selvsagt hoppet opp på hjerter ess og vridd kløver som ville ført til beit.

Ikke umulig?