Sunndalsøra 1 til NM finale for lag

Jeg fikk gleden av å reise opp til Namsos i helgen, anledningen var 6. runde i NM LAG mot et sterkt hjemmelag. Ragnar Davidsen mente det var David mot Goliat, men slik skulle det vise seg å ikke være!

Halvspilt ledet Namsos med 35 imp etter solid spilling. Vi var rett og slett utspilt.

Se bare her

Ragnar Davidsen – Robert Althe ga ingenting ved dørene i denne kampen. På dette spillet meldte de seg hardt opp i utgang på 19 honnørpoeng. Den kontrakten var ikke til å rokke, kortene passet perfekt sammen og 620 ga Namsos 9 imp da vi stoppet i delkontrakt i lukket rom.

En tur innom Rockheim hører med når du er i Namsos!

Så kan du få prøve deg som spillefører i 5 ruter. I vår kamp kom begge bord i 5 ruter, men bare Namsos vant sin kontrakt.

Robert Althe ble spillefører i 5 ruter etter et kompetitivt meldingsforløp. Ulf Tundal starter motspillet med ess-konge i hjerter og vrir en spar til damen hos nord, hvordan ville du spilt kortene for å ta resten av stikkene?


Etter at vest har fortalt deg om begge major (normalt 5-5) er det to hoved-spilleplaner hvis vi ser bort fra singleton konge i minor hos vest. Du har bare et sikkert inntak hos blindemann og ønsker å ta finessen både i kløver og ruter.

Tar du finessen i kløver satser du på at vest har fordelingen 5-5-1-2 hvorav ikke singleton ruter 9!

Alternativ spilleplan er å satse på finessen i ruter, med ruteren 2-2 vil du da ta ut trumfen, gå tilbake til blindemann med ruter 7 til 8 fulgt av ess-konge i spar med avkast av kløver før du tar finessen i kløver og stjeler en kløver.

Uansett hvilken variant du velger må kortene sitte greit!

Althe satset på kløveren, han spilte kløver til damen fulgt av kløver ess og kløver til stjeling. Det ble riktig da kortene så ut som dette

 

Ruter til knekt ble fulgt av kløver til stjeling før nok en finesse i trumf brakte kontrakten hjem. 600 var en solid score.

I lukket rom satset Sunndalsøra på finessen i trumf i fjerde stikk og måtte notere en beit.

Sunndalsøra vant kampen 85-68

 

Sunndalsøra – Kindsbekken, Tundal, Kvangraven og Voll klar for finale (Berset-Ovrid er også på laget)