Uttaksturnering i Russland | Høy risiko ga «nytt» landslag

Gromov har med sitt mannskap vært det sterkeste russiske laget på bridgearenaen. I Påsken ble det arrangert uttaksturnering for hvem som skal representere Russland i sommerens EM.  Etter 8 x 14 spill hadde MATUSHKO vunnet kampen mot GROMOV 306 mot 200 IMP.

På dette spillet fikk vi se Gromov klinke til helt uten kontroll og uten frykt, selv om det lønnet seg på dette spillet tyder sluttscoren på at risikovilligheten ikke ga uttelling i det lange løp.

Hvis det oppgitte meldingsforløpet fra BBO er gjengitt korrekt må vi vel kunne lure litt. Situasjonen var selvsagt litt stresset for Gromov som hadde mange imp å hente inn i siste sesjon, men det ser likevel ganske vilt ut å ikke spørre etter trumfdame hos makker.

Kløver i utspill vant Gromov med esset. Han la selvsagt ned spar konge fulgt av spar 10 som han lot løpe. Dermed var trumfen løst uten taper og kontrakten vunnet.

Ved det andre bordet stoppet de i 6 spar etter at trumfdamen ikke var på plass. Det ga Gromov 11 imp, men kampen ble tapt med over 100 imp.

Jeg har ikke studert uttaksreglene, men Matushko-laget består av sterke spillere og Russland blir helt sikkert å regne med i sommerens EM. Det kan selvsagt være Gromov blir tatt inn på vinnerlaget til EM, men da må trumfdamen være under kontroll når storeslem meldes!