Nationals | Fransk 2 ruter – Det fungerte ikke her

Fra Vanderbilt og Round of 64 kommer dette spillet hvor meritterte Franskmenn bommet i meldingene. Den Franske 2 ruter åpningen forteller om en hånd som «nesten» krever til utgang. Jeg tror de ofte har fordelingshender som er litt svakere enn de tradisjonelle 20 poengene man har i 2 kløver åpningen, men jeg kjenner ikke til Bessis-Volcker sitt meldesystem.  Slik jeg tidligere har oppfattet logikken benytter mange Franskmenn 2 kløver på de honnørsterke kortene og 2 ruter på de stikk-sterke kortene (eller motsatt). Det kan selvsagt gi fordeler på mange spill, men ikke alltid! 

Men på dette spillet var det alt annet enn bra slik gutta meldte

Jeg synes dette ble veldig rart. Hvordan kan ikke Bessis melde 2 spar i første runde og hvorfor passer han ned 4 kløver etterpå? Det kan være 2 spar ville vært en konvensjonell melding som forteller om antall kontroller.

Men uansett, det å melde seg opp i 4 kløver på disse kortene hvor det nesten er spill for 6 spar er litt flaut. Hadde syd spilt ut ruter ville Volcker sågar gått beit i sin originale sluttkontrakt.

I lukket rom meldte motstanderne seg greit opp til 4 spar og vant 8 imp.

Vi får håpe den Franske 2 ruter åpningen ikke gjør seg noe særlig bedre i sommerens EM, men det spørs om ikke gutta retter opp feilen etter dette spillet.