Nationals | En ekte Meckwell utgang

Det Amerikanske topparet Meckstroth-Rodwell har vært i verdenstoppen i snart 40 år. De går under kallenavnet «Meckwell».

Foruten å være glitrende kortspillere er en av signaturene til Meckwell noen vanvittig tøffe utgangskontrakten. De har en tendens til å klare å strekke kortene maksimalt når stikkpotensiale er større enn antall honnørpoeng.

Dette spillet var finalen i Vanderbilt var et typisk eksempel på en Meckwell-utgang.

Ikke mange av oss ville meldt utgang på disse kortene. Åpningen hos syd er diskutabel, personlig liker jeg tynne åpninger når du har esser og konger, men det kan like ofte være riktig å starte med pass. Jeg antar 3 kløver antydet en invitthånd (ville gått via 2NT med svakere kort), men likevel var det ganske voldsomt å ta imot av syd.

Men med kløverkonge i kapp og akkurat den kortfordelingen spillefører hadde bestilt var kontrakten urokkelig. Utspillet var vest var spar konge, og da var alle sorger i alle fall over. Det ble en lett reise til 9 stikk og 10 imp da lukket rom spilte 3 kløver med 10 stikk.

Jeg er ikke sikker på at vi andre skal legge til oss samme poengintervall for utganger, men det er gøy å se når Meckwell er i støtet, selv om de også betaler ut beit ved flere anledninger.