Christian Bakke med stjernespill

Christian Bakke er enda junior i alder, men som spiller utfyller han de åpne rekkers beste spillere. Jeg var heldig og fikk spilt en turnering med Christian på og det tok ikke lang tid før han imponerte med en av de beste spilleføringene jeg har sett på lenge.

Kontrakten ser helt håpløs ut og det skyldes selvsagt at både meg og Christian la inn et ekstra gir i meldingene. Splinter i kløver burde ikke fristet han til et cue-bid og jeg burde kanskje nøyd meg med et cue-bid i neste melding, men ingen historie uten å legge hodet litt på blokka.

Kløver ess i utspill fra vest var ikke blink, Christian trumfet med nieren. En hjerter i neste stikk skulle øst latt løpe, men han gikk opp med esset og spilte ny hjerter til kongen hos Christian.

Kløver til stjeling med esset ble så fulgt av spar dame. Spar knekt stakk Christian med kongen før en liten kløver gikk til stjeling med tieren. Spar 4 ble så spilt til åtteren.

Christian kunne nå ta for kløver konge og posisjonen var blitt denne

 

Spar 3 ble spilt med avkast av ruter 10 fra blindemann, hva skulle øst avse?

Han kastet ruter 8, men Christian leste posisjonen perfekt da han fortsatte med ruter til esset. Kongen falt og dermed kunne Christian ta de to siste med hjerter til damen og ruter dame!

Selv om motspillet hadde sjanser til å beite kontrakten var det en kjempefin spilleføring. Kombinasjonen av å trumfe høyt for å bevare overganger samt spille på skvisen i rødt mot øst var rett og slett knalltøft.

Ett spill en pris verdi spør du meg!