Nationals | Dennis Bilde utklasser David Gold og sikrer avansement

Dennis Bilde

Nationals og Vanderbilt er spennende. Verdens sterkeste spillere møtes til tøffe oppgjør hvor ett imp er nok for avansement. Det er tøffe spille og lekre varianter, men oftes avgjøres kampene av bedre logikk og intuisjon.

Dette spillet er hentet fra Round of 16, kampen mellom Lavazza og Schwartz. Helten er Danskenes yndling – Dennis Bilde.

Spar 10 i utspill fra vest går til esset hos øst som spiller spar 2 tilbake til din konge.

Hvordan ville du spilt for best mulig sjanse for hjemgang i denne kontrakten (som absolutt begynner å henge i en tynn tråd).


Dennis startet med å telle sine stikk. Han har ett i spar, tre i hjerter (hvis finessen ordner seg), fire i ruter (hvis damen ordner seg). Det gir bare 8 totalt, altså må han også ha ett stikk i kløver!

Samtidig vet han at motparten har tre stikk i spar og kløver ess, altså er det ikke rom for å gi vekk noen stikk.

For å lykkes med planen må altså øst som har vist frem E kn i spar også ha kløver ess. Han har passet i åpning. Dermed øker oddsen plutselig ganske mye for å lykkes. Har øst kløver ess og en av de to røde damene ville han vel åpnet i gunstig sone med 11 poeng og 2 ess?

Dennis spilte derfor ruter konge, begge motspillere fulgte og da fortsatte han med ruter knekt til dame og ess. Kløver fra bilndemann fulgte øst lavt på og kongen fra hånden holdt!

Da var det «bare» å fortsette med hjerter til knekten, det var blink da kortene så ut som dette

 

Dennis hadde bestått oppgaven. Logikken og intuisjonen førte frem og hjemgang kunne noteres.

I lukket rom gikk den Engelske landslagsspilleren David Gold 2 beit i samme kontrakt etter samme utspill. Det ga Lavazza 13 imp, seiersmarginen ble på 10! Det gjorde heller ingenting for spenningen at dette var et av kampens siste spill.