Winter Games | 8-12 grand ga Tom Høiland svette tokter

Tom Høiland

Mine flinke lagkamerater fra Zimmermann Cup underholdt oss etter hver runde med alle de spesielle og morsomme posisjonene konvensjonen 8-12 1 NT i åpning ga. Jeg er overrasket over hvor svakt flere av internasjonale topp-par opptrådde i forsvar mot denne åpningen, det ga gutta flere fine spill og oss massevis av latter.

Bare se på dette

 Se på kortene til Nord hvor Tom satt. Med sin hånd pustet han nok lettet ut da motparten bare gikk inn med 2 spar over 1 NT og da det gikk pass til venstre trodde han dette kunne være ett godt spill. Med sine 3 honnørpoeng mot makkers 8-12 er det liten tvil om at motparten må ha spill for utgang.

Men så kom Helge tilbake med 2NT som betyr at han har en langfarge han vil spille på 3-trinnet. Tom var ikke så veldig i tvil hvor den fargen var med sin 4441 hånd!

Øst doblet aggressivt da Tom meldte 2 NT og dette så ut som ett av de triste spillene, men så mot alle odds kom Helge tilbake med 3 ruter!

Tom kunne pustet lettet ut og da det gikk pass rundt var det vel ingenting å frykte.

Kontrakten gikk hjem med 10 stikk for 130, ikke galt når motparten har 25 hp. Jeg må innrømme jeg lurer litt på hva øst tenkte på i dette spillet når han ikke går mot utgang etter at makker melder inn 2 spar. Ved vårt bord gikk min makker inn med 1 spar over presisjons 1 ruter åpning, da hoppet jeg bare til 3 NT. Dessverre var ruterutspill lett for syd og jeg måtte gå en beit, men 50 ut ga 8 imp mot guttas flotte resultat.