Winter Games | Tom Høiland viser oversikt i motspill

Fra kvalifiseringen i Zimmermann Cup får vi servert dette motspillet av Tom Høiland som viser hvordan en av våre beste bridgespillere tenker og gjennomfører motspillet.

Tom valgte å spille motspill mot 3 spar doblet da Helge Stornes doblet negativt over syds innhopp.

Helge startet motspillet med ess, konge og dame i kløver som syd trumfet. Tom kastet to hjerter. Spar konge i neste stikk vant Tom med esset. Han fortsatte med hjerter til Helges ess som fullførte med en fjerde runde kløver hvorpå Tom kastet sin siste hjerter.

Syd trumfet og spilte spar knekt, helge kastet en hjerter og Tom vant med spar dame.

Det var nå Tom satte spillefører på prøve. Tom kunne telle opp spillefører til å ha 3-kort ruter. Videre kunne Tom se at det var 980 i kortene i 6 hjerter så han måtte jakte ett stikk til. Tar han for ess-konge i ruter blir det bare 800 i beit.

Tom spilte derfor LITEN RUTER. Nå skulle en toppspiller med syds kort gått opp på damen, men han valgte feil da han la liten. Helge kom inn på ruter knekt og Tom fikk tre stikk til på ess-konge i ruter og spar 8 for 1100.

Tom sin risiko var at spillefører hadde D kn x i ruter, da ville han kommet inn på blindemanns tiere og kastet en ruter på hjerter konge for 500, men den sjansen var Tom villig til å ta.

Ganske riktig, ved vårt bord ble det meldt 6 hjerter med 12 stikk for 980. 3 IMP til oss i stedet for 5 ut hvis Tom hadde vært fornøyd med 800.

Du var vel ikke dårligere?