Relepresisjon | Ett spill skapt for systemet

Ulf Tundal

Relepresisjon fungerer slik at den sterke hånden spør makker om fordeling og styrke, etter noen meldinger har man stort sett avdekket begge deler. Dermed vil den sterke hånden kunne avgjøre hvilken kontrakt man skal satse på.

Fra en treningsøkt har jeg hentet dette spillet hvor vi traff bra, hadde spillet kommet i en vanlig match er jeg rimelig sikker på at vi hadde vunnet noen imp.

Dere får i første omgang se kortene til SYD og vurdere hva dere ville tenkt i denne posisjonen:

 

Jeg var SYD og mine meldinger fra krav og rele, pr 3NT ser dere jeg kunne se makkers fordeling til å være nøyaktig 4-3-2-4 og 5-8 honnørpoeng.

Hva tenker du kan være beste sluttkontrakt nå?


Jeg tenkte 6hjerter var den mest sannsynlige kontrakten hvis makker har spar ess eller hjerter konge. Da kan jeg stjele ruter og kanskje stå sterkere enn for eksempel i ruter eller grandkontrakt.

Vi kan i vårt system velge hvilken farge vi setter som trumf, jeg valgte derfor hjerter og da ble 4 spar som er Blackwood med hjerter som trumf! Ulf sitt svar ble 5 kløver som lovte 1 av 5 ess. Det var nok for meg og jeg la da kontrakten i 6 hjerter.

Det ble veldig riktig da kortene så ut som dette

 Selvsagt heldig at ruteren var fordelt 3-2 hos motparten og at makker hadde hjerter 9! men likevel sto jeg ganske mye sterkere enn man ville gjort i ett naturlig system.

980 var vel ikke så dumt!

Som vi ser ville man i ruterkontrakt fått en taper i hjerter og en i ruter, det samme i grand.