Ser du skvisen?

 

Selv om vi helst skriver om skvis, innspill eller andre morsomheter er det liten tvil om at brorparten av spillene handler om nøyaktighet og solid håndverk. Ofte vil du ved å stille riktig spørsmål nå de svarene du søker.

Dette spillet dukket opp i PARTURNERING, det var ingen grunn til å senke konsentrasjonen.

Som vi ser ble SYD spillefører i 3 NT og vest startet motspillet med kløver 10. Øst vant med esset, men fortsettelsen var hjerter 2 som løp til knekten hos vest. Hjerter 3 i neste stikk gikk til damen fra øst og esset hos syd.

Etter denne innledningen kan vi med rimelig sikkerhet plassere ØST med K D sjette i hjerter og maksimalt 2-kort kløver (ettersom det ikke kom mer kløver i stikk 2). At vest spiller hjerte 2 tilbake tyder vel også på dette da man normalt spiller høy-lav fra 2-små i denne posisjonen.

En opptelling gir to stikk i spar, ett i hjerter, fem i ruter og ett i kløver for 9 totalt, men er det håp for å lure inn enda flere stikk?

Ja det er vel det. Hvis øst har D kn 10 (x) i spar blir det vel trangt om vi justerer tempo?

Uansett kunne det ikke skade å hente ruterstikkene, ganske riktig ble det trangt da kortene så ut som dette

Vest kaster kløver og øst kastet hjerter og en spar, posisjonen var nå blitt denne med nord til å spille.

Kløver ble spilt fra nord og øst kastet hjerter. Altså fungerte ikke skvisen…..

Men den løste seg greit da syd bare fulgte med kløver knekt! Vest vant med damen. Han fortsatte med spar som løp til tieren og esset.

Men da syd nå tok for kløver konge måtte øst pakke sammen. Skvisen satte sin klamme hånd om øst.

10 stikk ga selvsagt toppscore.