Bjørn Fjellstad kombinerte sine muligheter

Bjørn Fjellestad

Fra juleavslutningen til Kristiansand BK kommer dette spillet hvor Bjørn Fjellstad meldte tøft og spilte bra for hjemgang i utgang.

Som vi ser unngikk Helge Wessel – Bjørn Fjellstad å melde grand, en kontrakt som ikke ville gitt mange stikk da syds hånd er uten inntak til kløverfargen.

5♣ derimot hadde gode muligheter. Jeg spilte ut hjerter, det var akkurat den hjelpen Bjørn trengte.

Bjørn ba om hjerter dame og fortsatte med kløver 9 som løp rundt til mitt ess. Hjerter konge stakk han med esset og kastet en spar fra hånden før han fortsatte med konge en kløver til damen som vant stikket.

Fortsettelsen var spar til kongen, spar ess og spar til stjeling for å se om den var fordelt 3-3 hos ØV. Når det ikke gikk avsluttet han med finessen i ruter som utfra meldingene nesten var 100 % sikker på å lykkes. 11 stikk og 400 i protokollen ga gutta selvsagt 100 % på spillet.

Den våkne leser ser hvilket utspill som hadde stoppet hjemgang?

Spar knekt setter fart på motspillet. Spillefører må stikke med kongen, men har ikke inntak på hånden for finessen i hjerter. Han må derfor spillet kløver som vest tar med esset og spiller ny spar. Dermed har øst beiten på kløver konge og det etablerte sparstikket.