Favorittene tapte finalen i Senior Knockout i Nationals

Det å bakspille Senior-turneringen i Nationals forteller at vi er inne i ett generasjonsskifte. De fleste av disse Amerikanske stjernespillerne er i seniorklassen og holder fortsatt toppnivå. Vinner du denne turneringen kan du like gjerne vinne Bermuda Bowl! Jeg blir ikke forundret om vi ser mange av disse gutta kjempe om seieren i når hovedturneringen REISINGER B-A-M TEAMS braker løs.

LEVINE (Mike Levine, Eddie Wold, Dennis Clerkin, Jerry Clerkin, Marc Jacobus, Mike Passell) dro i land seieren etter en svært spennende finale mot favoirttene på lag NICKELL (Nickell, Katz, Meckstroth, Rodwell, Levin, Rosenberg) I lagturneringen Baze Senior Knockout som ble spilt i Nationals.

Finalen ble spilt i natt norsk tid, jeg fikk bare sett innspurten og den var svært spennende.

Før det siste spillet var det nesten uavgjort mellom lagene. NICKELL meldte 3NT som NS og vant 10 stikk.

Men Jacobus-Passell hadde mer krutt i meldeboksen, meldingene gikk som dette:

Som vi ser er 6♣ en grei kontrakt. At både ett ess og trumfdame er utenfor spilleførers kontroll er selvsagt uheldig, men gutta satt i draget og da ordner det meste seg.

2♣ var presisjon og uten at jeg kjenner meldesystemet til disse gutta vil jeg tro syd fortalte om en minimumshånd med 6-kort kløver. Nord sleminviterte med 4♣ som syd sto av, men jeg har stor forståelse for nords løft til 6♣, det må være spill for kontrakten enten på en finesse eller at motparten ikke blinker utspillet.

Meckstroth spilte selvsagt ut hjerter og satte press på spillefører, jeg vil tro Passell ristet nok litt på hodet da han så kortene og utspillet, men da hjerter dame vant første stikk og kløver dame falt da trumfen ble prøvd var det ikke vanskelig for Passell å dra hjem 12 stikk for 920.

Med hjerter konge hos vest og en hyggelig sits i trumf var det all grunn til å være fornøyd for Passell-Jacobus. Nå ble det 10 imp i gevinst og seieren ble på 14, skulle de gått beit ville det blitt tap!