Nok en katastrofe fra Nationals

Michael Abecassis

Dette spillet fikk meg også til å trekke på smilebåndet. Fra semifinalen i veteranturneringen i forbindelse med Nationals i San Diego kunne man nesten tro det var juniorer som dro frem meldinger. Hvis du hadde fått 5 sjanser til å tippe sluttkontrakt vil jeg ikke tro du hadde nevnt den 4-3 tilpasningen ØV valgte!

Som vi ser åpnet Abecassis friskt med 3, men i gunstig sone er vel alt lov? At Wold dobler 3NT synes jeg er i overkant ivrig, men greit nok. Men nå da makker dobler 4 burde han vel passet og vært fornøyd. 4 var en sjansemelding og nå traff straffen hardt da Soulet hentet frem en dobling. Levine sitt uttak i 5 var ikke akkurat blink det heller så nå var gutta skikkelig på kjøret.

Motspillet var nådeløst da Soulet spilte ut spar. Kløver i annet stikk vant han med esset før en høy spar gikk til stjeling. Hjerter gikk til knekt og dame før nok en spar ble stjålet. Hjerter igjennom gikk til tieren hos syd som fridde seg med spar 10 som øst måtte stjele.

Nå kunne han klart seg med 5 beiter ved å spille hjerter, men Levine var sikkert ikke helt konsentrert så han tok ut trumfen i to runder. Dermed ble det 6 beiter da motparten måtte få to stikk i ruter og hjerter ess!

 1700 var jo dumt, ved det andre bordet åpnet øst med 1NT som han fikk spille med 7 stikk, det ga 1790 til sammen og 18 IMP til Frankrike!