Hvordan spiller du denne utgangen?

Som bridgespiller er det spilleprøver og diskusjoner om hvilke meldinger som passer best vi setter høyst. Dette spillet var intet unntak, du skal prøve det i 4 som SYD.

Utspillet fra vest er kløver konge som du lar beholde stikket, øst følger med kløver 4. En liten kløver i neste stikk går til knekten fra øst og ditt ess.

Hvordan spiller du kontrakten (Trumfer du en kløver går det fint, øst følger kløver)?


Den aktuelle spillefører tok for hjerter ess, spar ess og kløver til stjeling. Nå kastet han to ruter på konge-dame i hjerter før en ruter til damen tapte til kongen hos vest.

Da ble det beit, kortene så ut som dette

Det var ingen vei utenom to trumfstikk til øst.

Uheldig, det var rimelig gode odds for spilleføringen.

Men hva med å spilles om dette

Du vinner andre kløver, tar hjerter ess og spiller kløver til stjeling. Nå kaster du to ruter på konge-dame i hjerter før du lar spar knekt seile.

Skulle vest komme inn på kongen er han litt innspilt. Enten må han spille ruter opp i kappen, spar vil sikre kontrakten uten flere taper i trumf og kløver blir til dobbeltrenons for kontrakt. Det eneste hindret er om vest har den fjerde hjerteren som han frir seg med, men da trumfer du og posisjonen er denne

nå tar du for spar ess.

Skulle trumfen sitte 3-2 er du hjemme, når den sitter 4-1 frir du deg bare med ruter ess og ny ruter. Dermed får du de to siste med D 9 i trumf over østs 10 6.

Elegant, var du på høyden?