Motspillsprøve i Small Federation Games

EBL arrangerer Small Federation Games 20-23 november I Monte-Carlo. Dette er et lite mini “EM” for bridgeforbund med mindre enn 500 medlemmer.

Følg mesterskapet på hjemmesiden HER

Fra turneringen har jeg hentet dette motspillet hvor du måtte følge litt med

Du sitter ØST og skal spille motspill mot 5♠. Makkers utspill er ruter 3 som du tar med esset, spillefører følger med rute 4.

Hvordan spiller du dette motspillet videre?


En litt uforsiktig spiller ville fortsatt i ruter og ikke tenkt mer på spillet, men det håper jeg ikke du gjorde da spillet så ut som dette

Spiller du mer ruter trumfer spillefører, tar for konge og dame i trumf før han spiller hjerter ess, konge og knekt.

Du vinner med damen, men nå kan spillefører gå hjem på trumf ess og kaste blindemanns kløver på den godspilte hjerterfargen.

Nei den våkne leser spilte selvsagt KLØVER i annet stikk, det setter opp kløverstikket mens du enda har hjerter dame som inntak.

Det var akkurat dette vår helt ved bordet klarte, han vridde kløver og vant 12 imp på en beit da lagkameratene ble spillende 4♠ med 10 stikk i lukket rom.

Hvordan vet øst dette?

Meldingene har gitt han løsningen. Makker har normalt 5-5 i minor for sin 2nt åpning. Nå kan du langt på vei regne ut hvordan kortene til syd ser ut. Ganske enkelt, bare du stiller de riktige spørsmålene på riktig tidspunkt.