Stig Drangsholt i 7♠ på 4-3 tilpass!

Fra NM Kampen mellom Lyngdal og Kristiansand har jeg lånt dette spillet hvor det slo gnister i imp-skalaen.

Som vi ser valgte Stig Drangsholt å åpne 1♠ selv om fordelingen i følge systemet skal åpnes med 1♦. Men for en lykketreff det skulle vise seg å bli.

Rutertilpasningen forsvant, men det gjorde vel ingenting med denne sitsen.

Spar i utspill vant Stig med damen fulgt av kløver til ess og kløver til stjeling. Spar knekt ble fulgt av hjerter til kongen og spar ess. Da trumfen satt 3-3 fortsatte Stig med hjerter til damen, hjerter ess og hjerter til stjeling.

Dermed kunne Stig notere hjemgang i storeslem på 4-3 tilpass.

I lukket rom meldte Lyngdal seg opp i 7♦ på 4-4 tilpasningen, en glimrende kontrakt.  Men da trumffargen var fordelt 4-1 måtte det bli en beit.  Det ga 19 imp til Kristiansand!

1 Comment

  1. Dette spillet er kanskje mer interessant enn det ser ut til ved første øyekast.

    Spar ut til Damen, kløver til Esset, kløver til spar 9, spar knekt, hjem på hjerter Konge og spar Ess som Vest følger på.

    Hva kaster du nå på bordet med bare røde kort igjen?

    Hvis sparen sitter 4-2, bør du kaste to hjertere på EK i spar og satse på ruteren 3-2. Men hvis sparen sitter 3-3, bør du kaste ruteren og satse på hjerteren ikke verre enn 4-2 (med rutersjansen i behold hvis hjerteren sitter 5-1).

    Min raske hoderegning viser at det er hårfint med oddsen å kaste hjerter i bordet på spar Ess når Vest følger, med mindre du har klare indikasjoner på at trumfen sitter 3-3. Og det har du kanskje hvis Vest har spilt spar 2 – 8 – 10?

    Poenget er selvsagt at hvis du kaster ruter på spar Ess og trumfen sitter 4-2, er du avhengig av hjerteren 3-3 (36%). Kaster du hjerter, holder det med ruteren 3-2(68%).

    Men hvis du kaster hjerter på spar Ess og det viser seg at trumfen sitter 3-3, har du forspilt mulighetene hvis hjerteren (som nå) sitter 4-2 og ruteren 4-1.

    Det ville jo ha vært et fantastisk våkent motspill av Vest å spille ut spar 2 og følge på med 8 og 10 fra 10872 og, la oss si, en ruter mer og to hjertere mindre.

Kommentarer er lukket.