Roar Voll fant selvsagt ut av sitsen

En av Norges beste spilleførere er det ikke lett å møte i utgang!

Roar Voll var SYD og skulle spille 4, ved første blikk ser det ut som to tapere i ruter, en i trumf og kløver dame, men slik gikk det ikke når Roar førte kortene.

Ruter ess-konge-dame kom i utspill og Roar trumfet den tredje. Han fortsatte med liten hjerter, vest hoppet opp på hjerter ess og spilte ny hjerter.

Nå spilte Roar trumfen til buns, før den siste var posisjonen blitt denne

Da Roar spilte sin siste hjerter kastet vest kløver 3.

Roar leste kortene perfekt – han ga svar på tiltale ved å ta for kløver ess i neste stikk! Vest fulgte med kongen og Roar forlangte resten av stikkene.

En fin skvis, perfekt gjennomført.

 

3 Comments

  1. Jeg pleier å si at ingen spilleføre er synske, men der tar jeg visst feil. Roar Voll er en glimrende spilefører, men var dette rett da? Han valgte å spille på at Turbo hadde doblet opplysende med NT-åpning. Han har vist hjerteress og EKD i ruter. Med kløverkongen i tillegg, blir det 16 hp.

    Det er mulig det korrekt er underslå NT-åpning, men er det virkelig rett å doble opplysende med vest sin hånd? Jeg ser poenget med at en har fire spar og bare et direkte hjerterhold, men hvordan kan Turbo få fortalt at han har en «ekstra» honnør?
    Hva om makker svarer f.eks 2kl på EDxxx og f.eks spardamen. Da vil en vel ikke spille delkontrakt?

    Den som hadde tatt kløverkappen i dette spillet og gått beit, har i mine øyne ingen grunn til å skamme seg.

    • Enig, men kanskje det at han hoppet opp på trumf ess og spilte ny trumf stinket litt? Gode spilleførere ser ofte ting vi andre overser. Toppidrett i mine øyne 🙂

  2. Som tidligere nevnt så er Roar en glimrende spillefører.Da han i ovennevnte posisjon gikk for skvisen,så mener jeg vel at han burde ha sjekket ut om sparen satt J 10 dobbel først,mens overgangen i hjerter er der.Spar ess og evt. liten til konge.Derefter trumfen til bunns og avslutte like herlig som nevnt.

Kommentarer er lukket.