Storeslemmen gikk beit

Dette spillet fra 4-divisjon ble spennende. De fleste meldte og vant 6, men ved ett bord gikk meldingene helt til topps – 7.

Ved bordet skjedde det to feil. Etter kløver i utspill fra vest som gikk til dame, konge og ess tok spillefører ut trumfen. Her klarte vest å kaste en spar slik at sparfargen ga 4 stikk for hjemgang.

Men spillefører rotet seg vekk da hun revokerte senere i spillet slik at kontrakten likevel gikk beit.

Jeg kastet ett blikk på spillet og faktum er at kun RUTER i utspill beiter kontrakten (det bryter skvisen)!.

Med en av de tre andre fargene i utspill, la oss si trumf som kanskje er det mest normale mot storeslem vil spillet så som dette:

Spillefører tar ut trumfen i tre runder og fortsetter med kløver dame fra nord. La oss si øst legger liten og dame vinner stikket. Nå fortsetter spillefører med liten kløver til esset før trumffargen spilles til buns.

Vest må holde 4-kort spar så posisjonen har blitt denne:

Nå fortsetter spillefører med spar til damen og spar konge. Da har vi kommet til denne posisjonen:

Hva skal øst kaste når nord spiller spar ess?

  1. Kaster øst ruter forsvinner kløver 5 fra syd som tar de to siste på ess-10 i ruter
  2. Kaster øst kløver konge forsvinner ruter 10 fra syd som tar de to siste på ruter ess og kløver 5

En skvis av ypperste merke. Ganske enkel og automatisk bare du tar stikkene i riktig rekkefølge.

Men hadde du klart den ville det vært en toppnotering!

 

6 Comments

  1. Hvis øst dekker kløver dame må en være våken. Nå må en nemlig for all del ikke spille kløver til knekten i neste stikk, for da kommer en seg ikke tilbake til handa uten å ødelegge skvisen. Derimot må en ta trumfen til bunns inne på kløver ess. Vest kan da holde 2 ruter i 6-kortspossen, men blir skvist ned til singel ruter når du spiller kløver til J i neste stikk og vi får samme 5-kortsposs som over.

  2. Kan vel fint spille kløver til knekten etter QKA, som det sitter. Da hjerter gir inntak til hånda uten å bryte skvisen. Men kjedelig hvis vest har singel kløver. 😉

    • Hvis Kenneth og Boek leser den opprinnelige artikkelen litt mer nøye, så ser dere at du allerede har tatt 3 runder hjerter før du spiller kløver dame. Dermed kan du ikke lenger komme deg over i hjerter. En kunne selvfølgelig spilt kløver dame etter 2 runder trumf, men som vi ser av min første kommentar så er ikke det nødvendig.

Kommentarer er lukket.