Markus Bruno fant vinnerbudet!

I Kristiansand Bridgeklubb er det Markus som er sjefen. Han kommer en halvtime før, rigger til med kort og utstyr og kjører klubbkvelden helt på egen hånd. Jeg bidrar så vidt med å rydde inn meldebokser når kvelden er omme, resten ordner Markus!

Han er også en giftig spiller, noe dette spillet fra en klubbkveld beviser

 Alle i sonen, det er parturnering.

Vest åpner i 2 (begge major), makker dobler opplysende før øst hopper til 3.

2 viser 3-10 poeng, minst 4-4 i major.

Hva ville du meldt på kortene til Markus etter disse meldingene?

Markus fant en skikkelig vinner da han haiet på med 3NT! Singelton dame i motpartens farge var ikke til hinder, han forventet at makker hadde noe i major.

Spillet var som dette:

Min dobling i siste hånd var selvfølgelig spekulativ, men jeg hadde mest håpet å skremme motparten vekk fra 3NT som virket å være en dårlig score for oss.

Markus lot seg ikke rikke og sto med på doblingen. Med kløver i utspill kunne vi holdt han nede på 9 stikk, men etter ett litt uheldig motspill ble det hele 11 stikk.

Ingen andre meldte utgang, så da ble belønningn for den tøffe meldingen 100 % til Markus.

 Den våkne leser ser kanskje hvilket utspill som gir beit? 

1 Comment

  1. 3 grand er mye oftere vinnermelding ved det grønne bord en på pappir. Selve meldingen er kannskje ikke så dristig, men å stå fast efter doblingen, det er tøff.
    Der som ruteren er så lang og tynn hadde jeg nok satset på 4 og 1/2 ruter frem for 3 grand. 4 med agressiv makker i par, 5 med passiv makker í lag/imp.
    Betyder ikke doblingen af 3 grand at makker skal prøve å finne vores inntak for gjennomspilling i spar? Hvis vi bare snakket minor så var det 50-50 men hvad hvis du hadde Ax i hjerter?

Kommentarer er lukket.