Redaktøren fylte 40 med 4 bords singelturnering og innspill!

Markus Bruno ledet fra første spill, han beholdt den gule ledertrøyen hele kvelden.

Det er gøy å samle venner til et godt lag når anledningen byr seg. Som «gammel» mann var det en slik anledning da vi trommet is ammen til turneringen hjemme i stuen.

Inger Lene sto for servering av den beste mat og Markus Bruno ledet turneringen med stø hånd, akkurat så stø at han ledet turneringen fra første spill, en ledelse han ikke ga fra seg.

Fra turneringen kan dere få sett på dette spillet som viser at det fortsatt er håp selv om man har rykket opp ett tiår i alder!

Som vi ser ble jeg som SYD spillefører i 1NT,

 Spar 2 i utspill fra vest løp til liten, 10 og ess. Kløver dame trakk små kort fra alle, men da ny kløver ble spilt kastet vest en hjerter – øst stakk med esset og fortsatte med spar 7 til min konge.

Kløver knekt kastet vest ruter 10 på, den fjerde kløveren kastet vest en hjerter.

Hvordan ville du spilt videre?

Jeg var rimelig sikker på at fordelingen var 5-4-3-1 eller 5-3-4-1 hos vest. Øst hadde vist frem kløver ess og etter avkastene vet vi han normalt har hjerter dame, kanskje knekten. Det er plass til ruter ess, men ikke både ess og dame. Hva har vest som først kaster to hjerter så ruter 10? Det er ganske sikkert at han har esset i ruter, særlig når han holder på sparstikkene. Og ruter 10 ville neppe blitt kastet fra for eksempel D T x.

Jeg fortsatte derfor med hjerter ess og hjerter til kongen.

Det skulle vise seg å være perfekt da kortene så ut som dette

Posisjonen vi hadde spilt oss frem til ser vi til høyre, vest ble satt inn i spar.

Vest kunne ta sine spar stikk og ruter ess men måtet gi meg det siste på ruter konge for 8 stikk. Det var akkurat ett stikk mer enn de andre og 100 % score på spillet.

Hva skulle motspillet så gjort?

Vest måtte kastet en hjerter og to SPAR på kløverstikkene. Nå gir han vekk den godspilte sparen, men holder kommunikasjonen med makker åpen i hjerter. Det var ikke særlig lett.

Øst kunne vridd ruter knekt da han kom inn på kløver ess som hindrer innspillet mot vest, men det var vel ikke akkurat det motspillet du hadde hentet frem?

 ØV skulle aktuelt ha vært med da de spiller 9 stikk i hjerter, men i turneringen ble 1NT kontrakten ved 3 av 4 bord.