Transnationals 2017 | Zimmermann i spennende kvartfinale

Lag Zimmermann oppsto i delvis ny drakt da de inntok Transnationals etter å ha mistet sluttspillet i Bermuda Bowl med knapp margin.

Tor Helness spiller med sin fru Gunn. Dermed ble Geir Helgemo benyttet som en joker på lag Zimmermann. I utgangspunktet spiller Lauria-Versace, Zimmermann-Multon og Helgemo-Martens. Men Geir er fleksibel og spiller også med Multon som etter min mening er en av få spillere utenom Tor Helness som kan matche Geir på sitt beste.

Jeg fulgte de i kvartfinalen av Transnationals hvor de møtte ett sterkt amerikansk lag. Det ble noen spennende spill, dette ga ufortjente imps til USA etter noen sjansebetonte meldinger som flakset inn.

Som vi ser valgte Piedra å trå til med 3 selv om det var 4-kort hjerter ved siden av. En gyllen regel ble dermed brutt, mens Helgemo respekterte den regelen og startet med pass. 

Hvordan nord hadde til å si 3NT er litt usikkert. Jeg synes det er en skikkelig dårlig melding som vi også ser gir beit mens han har spill for utgang i for eksempel 5. Men nå hadde han flaks da Versace gikk innpå med 4 som viser ruter og en major. Versace var uheldig og traff dårlige kort hos makker, Noen doblinger senere ble det 500 til Piedra.

Multon fikk en vanskelig meldeprøve da Helgemo kom tilbake med 3 over 2. Han tenkte nok at Helgemo ville doblet negativt med hjerter og basert på forhåndspass slo han fra seg ambisjonene om utgang. Det viste seg å være veldig feil da 4 og 5 spilles hjem. 170 ble ga 8 imp til Piedra uten at de egentlig var annet enn heldige.

Følg Transnationals HER