Bermuda Bowl | Flott spilleføring av Nederland mot Geo

Van Den Bos

Nederland vant første sesjon i Kvartfinalen mot New Zealand med 20 imp. Men i andre sesjon hentet Geo og gjengen inn forspranget på de første fire spillene.

Følg kvartfinalene HER

Så fikk Van Den Bos denne spilleføringen

Som vi ser av meldingene ble SYD spillefører i 3NT.

Hjerter ess ble spilt ut av vest, øst følger med knekten. Vest vrir spar 8 i andre stikk, den går til liten fra øst og damen hos syd.

Hvordan ville du tatt fatt på oppgaven om å vinne 9 stikk?

Det er vel ingen vei utenom ruterfargen, den må løses for 5 stikk. Det gir 3 i kløver, 5 i ruter og to i spar for 10 totalt.

Utfordringen er at motparten henter minst 5 stikk hvis du gir bort to stikk i ruter!

Van Den Bos leste kortene perfekt da han satset på kongen dobbel i ruter hos øst. Han spilte derfor liten ruter fra begge hender. Vest kom inn på ruter 9 og han fortatte med spar til nieren hos øst og esset hos syd.

Van Den Bos fortsatte selvsagt med ruter til…. ESSET.

Det ble rett da kortene så slik ut

Øst måtte følge med ruter konge under esset og dermed ble det hjemgang for Nederland i den tøffe sone utgangen. 12 imp satte Nederland tilbake i ledelsen da resultatet fra det andre bordet var 2 hjerter – 1 i vest.

Hvordan fant spillefører ut av fordelingen tro?

Det var i grunnen en ganske enkel matte. Vest, som har meldt inn 1hjerter, har vist E K D i hjerter etter utspillet og påkast fra øst. Ettersom øst doblet responsivt i meldingene må han nesten ha de to kongene i spar og ruter for å ha nok poeng…….