Bermuda Bowl | Det siste avgjørende spillet fra innledende runder

Det siste spillet i kvalifiseringen av Bermuda Bowl ble svært spennende. Før dette spillet sto kampen om den siste sluttspillplassen mellom Egypt og New Zealand.

Spillet inneholdt store muligheter for utveksling av IMP, slik var kortene fordelt

Som vi ser er det 13 toppstikk i grand, spar og hjerter. Men hvordan melder du slike kort?

Finner du og makker ut av 4-4 tilpass i ruter og får den som trumf «mangler» dere plutselig ett ess og vil stoppe i lilleslem (i ruter?).

Fra toppoppgjøret mellom Frankrike og Sverige gikk meldingene som dette

Vi må vel si at 7♥ med kløver i utspill ikke var den beste kontrakten (ikke grand heller), men denne satt kortene riktig og hjemgang kunne noteres. 7♠ er en langt bedre kontrakt

I lukket rom stoppet Frankrike i 6 ♦ da de manglet ett ess med ruter som trumf. Etter kløver i utspill fulgte ruter til esset og ny ruter til damen. Dermed ble det 12 enkel stikk, men 13 imp til Sverige som vant kampen klart og kanskje fikk satt de Franske favorittene litt på plass før sluttspillet.


New Zealand ledet kampen om den viktige åttendeplassen med litt margin, men ville miste plassen hvis de tapte imp og Egypt vant imp i sine kamper på det siste spillet.

Først tikket resultat fra lukket rom mellom New Zealand og Brasil inn, her hadde New Zealand stoppet i 6♦ med 12 stikk. Ikke bra, her kunne sluttspillet ryke hvis Brasil fant ut av de 13 toppstikkene.

Jeg bakspilte kampen mellom Egypt og Bulgaria, og her stoppet Bulgaria i 3NT! Egypt meldte seg opp i 6 ♠ med hjemgang og kunne notere 12 imps.

Altså så det ut som alt ville falle på hva Brasil fikk til mot New Zealand. Og er ble det drama, Brasil stoppet også i 6♦, men gikk beit!

Dermed vant New Zealand 16 imps og kvalifiserte seg med klar margin.