Bridgefestival | Finn Brentebråten vurderer riktig og leder Monrad Par

Finn Brentebråten

Finn Brentebråten er en dyktig spiller. Etter 2 av 3 sesjoner av NM Monrad Par har Finn og makker Arild Årmot satt standarden i turneringen og har tatt ledelsen.

På dette spillet fra siste runde fikk Finn en mulighet han sto over.

Jeg synes kanskje Egil Homme skulle vært med til 4 på sin fordelingshånd, men hvem vet det kunne vært beiter i 3 NT!

Kløver dame i utspill gikk til kongen hos spillefører. Han fortsatte nå med ruter dame, vest kastet hjerter 8, ruter til esset trakk nok en hjerter fra vest før en liten ruter til knekten trakk spar åtte.

Finn tittet litt på åtteren før han hentet spar ess. I neste stikk fortsatte han pent med ruter 10 som han stakk over med kongen og ba om spar 10 fra blindemann.

Nå var jeg sikker på at den skulle få seile, men akk Finn gikk opp på kongen og sikret seg hjemgang i sin kontrakt.

Hvorfor gjorde han så?

Finn kunne se at han hadde vært heldig som fikk spille 3NT hvis fordelingen var slik at spar 10 ville gi stikk. Han var derfor fornøyd med hjemgang i sin kontrakt og regnet med at det ville gi god score.

9 stikk ga den dyktige Brentebråten 23 av 44 mulige plusspoeng, altså var det lite å vinne og mye å tape på finessen og helt korrekt vurdert å ta hjem kontrakten.

Det blir spennende å følge turneringen videre i morgen, det jakter mange dyktige makkerpar bak gutta så her blir det kamp.

Resultat