Bermuda Bowl | VM for landslag | Lyon 12-26 august

Thomas Bessis

Det har etter hvert blitt mange spennende og prestisjefylte turneringer i bridge, men i mine øyne er det Bermuda Bowl som henger høyest. Bare det å delta i VM for landslag henger høyt, og skulle du ta med deg en medalje herfra er det få ting som kan matche det.

Norge vant i 2007 med Helgemo, Helness, Grøtheim, Tundal, Brogeland og Sælensminde. Dessverre har det vært noen tunge landslagsår etter dette, men vi håper å snart se et norsk landslag i VM klasse igjen.

Årets utgave av Bermuda Bowl arrangeres i Lyon og har selvsagt et stjernespekket startfelt. Selv om Norge ikke deltar heier vi på de norske innslagene i form av Helgemo-Helness på Monaco og Geo Tislevoll på New Zealand.

Det er 22 lag på startstreken. Det spilles først en round robin (alle mot alle) så går de 8 beste til sluttspillet. Kvartfinalen spilles over 2 dager, det samme gjør semifinalen før finalen går over 3 dager. Det er med andre ord en lang turnering og krevende å nå helt opp i kamp mot de fleste av verdens sterkeste spillere.

Følg Turneringen på HJEMMESIDEN

Her er min vurdering av årets Bermuda Bowl, det blir spennende å følge med!