Nationals – Spingold | Siste spill i finalen avgjorde for Brogeland-Lindqvist

Ingenting er som jevne lagkamper for oss bakspillere. Finalen i Spingold kunne se avgjort ut etter 3 av 4 sesjoner hvor LAVAZZA ledet med 41 imps!

Men lag DIAMIND med de norske stjernene Brogeland-Lindqvist bestemte seg for å gi alt i siste sesjon, og da ville det seg slik at nesten hele ledelsen var tatt igjen da det siste spillet kom på bordet.

Ledelsen til Lazazza hadde tikket ned i løpet av sesjonen og de ledet før siste spill med 3 imps. Duboin-Bilde meldte og vant 4 med ett overstikk for 450 poeng, det så i grunnen ut til å være avgjort, man kunne da ikke klare å ta igjen 3 imps på ett slikt spill?

Men som bestilt kom sjansen gutta hadde ventet på. Sementa gikk inn med 3 over Boyes overføring og da Boye kunne doble opplysende var løpet kjørt for Sementa-Bocchi. Sluttkontrakten 3 var alt annet enn lystig og nå var det opp til motspillet å hente hjem pokalen.

Espen startet med ess-konge i kløver. Når Sementa fulgte begge ganger var det enkelt å fortsette med spar ess og ny spar som Sementa måtte stjele.

Ruter i neste stikk gikk til kongen hos Boye som fortsatte med spar, Sementa trumfet med damen men Espen trumfet over med kongen og fortsatte med kløver dame. Boye kastet ruter og Sementa trumfet.

Ruter ess kunne Boye trumfe før spar dame presset frem nok en trumf fra Sementa. Nok en høy ruter fulgte med avkast av blindemanns siste spar og Boye trumfet. Nå fortsatte han med trumf og sikret seg dermed ett stikk til i trumf for 4 beit og 800.

Det ga lag DIAMOND 8 IMPS og seier med 5!

Snakk om thrilleravslutning.

Med seier i Spingold ble det så mange mesterpoeng at Boye og Espen også tok med seg «The Fishbein Trophy». Det betyr at de vant flest mesterpoeng i årets Summer Nationals, med andre ord de var de to sterkeste spillerne. 

Gratulerer